суббота, 25 мая 2013 г.

Jack Reacher

У Піттсбурзі снайпер розстрілює п'ятьох перехожих. Детектив Емерсон йде по гарячих слідах і заарештовує колишнього армійського снайпера Джеймса Бара. Докази обвинувачення безперечні. Окружний прокурор Алекс Родін пропонує обвинуваченому угоду з правосуддям, але той просить запросити відставного дізнавача військової поліції Джека Річера, який нині переховується. Річер зустрічається з адвокатом Бара Елен Родін (дочкою прокурора Алекса Родіна) і заявляє, що під час служби в Іраку виявив провину Бара — той розстріляв п'ятьох співробітників приватної охоронної компанії. Однак ті заплямували себе, згвалтувавши 28 іракських жінок, і Річер не надав справі хід.
Елен наймає Річер і той знаходить в справі чимало дивацтв. Чому досвідчений снайпер Бар стріляв з парковки (за яку заплатив, кинувши монетку з відбитком пальця в автомат) коли сонце било йому в очі, в той час як він міг стріляти з моста прямо з автомобіля: тоді сонце було б за спиною, жертви виявилися б на одній лінії, а гільзи залишилися б в автомобілі? Один з пострілів влучив у каністру з рідиною (що зберегло кулю як доказ).
За Річером починається стеження, хтось наймає п'ятьох хуліганів, щоб вони його побили. Річер йде по сліду наймача хуліганів і приходить до висновку, що його теж прибрали. Машина, з якої здійснювалася стеження, належить будівельній компанії належала одній з п'яти жертв снайпера. Елен знаходить якусь міжнародну компанію, яка отримує дуті контракти на благоустрій міст у корумпованих політиків. Річер і Елен розуміють, що Бар — безневинна жертва, яку підставили.
Бандити вбивають дівчину, яка в барі зав'язала скандал з Річером, Емерсон починає на нього полювання. Річер розуміє, що один з трьох: Емерсон, Алекс Родін або його дочка замішані в цій справі, оскільки більше ніхто про нього не знав (Джеймс Бар жорстоко побитий зеками лежить у комі). Річер знаходить стрільбище, де тренувався Бар і отримує знімок і відбитки пальців таємничого друга Бара яким надається бандит-снайпер. Емерсон захоплює Елен, але Річер «потрапляє у пастку» і за допомогою власника стрільбища сержанта-морпіха Кеша винищує всю банду. Бар приходить в себе і позбувшись пам'яті заявляє, що стріляв з моста прямо зі свого вена, підтверджуючи тим самим версію Річера.


Комментариев нет: